Kинескиот град Вухан, каде што избувна епидемијата на коронавирус на крајот од минатата година, официјално е забранета трговија со диви животни, што вклучува забрана за лов и јадење на тие видови на животни.

Според кинескиот весник „Глобал тајмс“, забраната се однесува на јадење диви и водни диви животни кои се наоѓаат на списокот на заштитени животни, но и оние што биле одгледувани во заробеништво.

Иако нема потврда, постојат верувања дека луѓето се заразиле со коронавирусот од диви животни.

 

 

Shpërndaj me

Loading...