fbpx

Генералниот секретаријат ќе бара кривична одговорност за 344 работодавачи кои затаија државна помош и не исплатија плати на работниците. Според последната листа испратена од УЈП, половина од работодавачите до петокот се раздолжиле кон вработените. Од Генералниот секретаријат за Алсат велат дека листата денеска ќе биде доставена до Основното јавно обвинителство.

Shpërndaj me

Loading...