fbpx

Додека Заев и Борисов во владата го потпишуваа договорот за добрососедство пред зградата се собраа десетина граѓани кои протестираа против спогодбата. За демонстрантите спорна е точката со која, според нив, Бугарија се здобива со право да се грижи за повеќе од 140 илјади бугарски државјани во Македонија.

За учесниците на протестот договорот ги крши нивните права како народ.

Пред протестот граѓаните беа во кабинетот на претседателот каде ги доставија барања меѓу кои и она шефот на државата да го спречи договорот за добрососедство.

Валмира Зендели

Shpërndaj me

Loading...