Декорациите треба да бидат функционални

Не го полнете домот со работи кои не ви требаат. Декорациите во просторот мора да имаат функција

Боењето и пополнувањето на ѕидовите може да направи чудо.Најдобар ефект за промена и освежување на просторот се постигнува со боење и пополнување на ѕидовите.

Тајната е во деталите на обичните парчиња мебел

Скандинавските дизајни се секогаш едноставни и со чисти линии, што може да делуваат здодевно на прв поглед. Затоа монотонијата треба да ја разбиете со додатоци како топли ќебиња на столчињата и декорации на полиците.

Играјте си со текстурите

Опуштената атмосфера на скандинавскиот минимализам произлегува токму од изборот на материјали и текстури. Не се ограничувајте само на еден тип – комбинирајте дрво и камен со метал, стакло и керамика.

Shpërndaj me

Loading...