Никој не смее да се срами од болеста и што поскоро треба да побара помош од здравствените институции, апелира директорка на Клиниката за инфективни болести, Милена Стевановиќ.

Во своја изјава за емисијата „Патот кон“ на Алсат, Стевановиќ вели дека Клиниката има одлична соработка и со матичните лекари и повика секој што ќе почувствува здравствени потешкотии да не се колеба и веднаш да се јави на лекар.

„Нашата амбуланта е отворена 24 часа и ниту еден пациент не е вратен од пред нашите врати. Апелирам дека секој што има потешкотии треба да се јави на лекар и да побара помош.

 

Shpërndaj me

Loading...