fbpx

Граничниот премин „Евзони“, на македонско грчката граница, од утре до 15.08.2020 нема да пропушта патници и товарни и моторни возила за влез во Грција, во периодот од 22:00 до 06:00 часот. За излез од земјата сообраќајот ќе се одвива нормално.

Како што се наведува во соопштението:

Министерството за внатрешни работи  ги известува граѓаните дека до граничната служба на граничниот премин „Богородица“ од страна на грчката гранична служба од граничниот премини „Евзони“, информирани сме дека  за влез во Република Грција почнувајќи од денеска 07.08 (петок) во периодот од 22.00 до 06.00 часот (по македонско време) воопшто нема да се пропуштаат патници, патнички моторни возила и товарни моторни возила, додека за излез од Република Грција, сообраќајот ќе се одвива нормално и ќе се пропуштат сите патници, патнички моторни возила и товарни моторни возила. Мерката ќе важи во горенаведениот термин до 15.08.2020 (сабота).

Shpërndaj me

Loading...