Европската унија денеска треба да објави список на земји безбедни од ковид-19 каде што може да се патува или нивните граѓани да влегуваат во Унијата. Официјални претставници на ЕУ подготвуваат список од 15 земји што се безбедни за отворени граници засновано врз епидемиолошки критериуми. Европската комисија претходно овој месец препорача постепено отворање, почнувајќи од 1 јули и предложи граѓаните на земјите кои не се членки на ЕУ во Западен Балкан да можат да патуваат во ЕУ.

 

Shpërndaj me

Loading...