Македонија заслужува започнување на преговорите со ЕУ иако процесот ќе биде долг, изјави за време на неговата посета на Скопје, словенечкиот премиер Марјан Шарец. Премиерот Зоран Заев, пак, изјави дека следната недела очекува земјата да се награди за сите реформи и градењето на добрососедски односи.

Shpërndaj me

Loading...