Алсат дознава дека одлуката се очекува да биде донесена за време на денешната владина седница, по што се отвора патот за снабдување со лекови, респиратори, медицински ракавици, заштитни маски.

Законот за јавни набавки исто така нема да се применува и за време на карантинските услуги за нашите граѓани кои се враќаат од странство, но и за услугата за превоз на лица од граничните премини до државните карантини. Оваа законска одредба влегува во сила веднаш по објавувањето во Службен весник.

 

Shpërndaj me

Loading...