fbpx

Претседателот на Алијанса за Албанците, Зијадин Села, ја повика полицијата да се повлече од работите во Синичан и да им овозможи на жителите да се снабдуваат со вода за пиење. Села побара од меѓународната заедница да интервенира во ова прашање, со цел Северна Македонија да не стане полициска држава. Тој ја опиша полициската интервенција како одмазда против Општина Боговиње.

„Ова е одмазда против Општина Боговиње и нејзините жители, жителите на Синичане затоа што Општина Боговиње не им дала дозвола на функционерите на ДУИ да градат хидроцентрали како што тоа го правеле во Шар планина кои го оневозможија снабдувањето со вода за пиење за граѓаните на Полог “.

Shpërndaj me

Loading...