fbpx

Вкупната вредност на извозот на стоки од државава во перидот јануари ‒ јуни годинава изнесува 2.705.623.000 долари и бележи пад од 24 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Вредноста на увезената стока, во истиот период, изнесува 3.691.475.000 долари, што е за 20 проценти помалку во споредба со истиот период од претходната година. Трговскиот дефицит, во првите шест месеци од годинава изнесува 985.852.000 долари.

 

Shpërndaj me

Loading...