fbpx

Печалбарите кои доаѓаат во Македонија можат да бидат тестирани за Ковид-19 во приватните клиники. Постапката за тестирање оди  преку телефонско закажување на личен или семеен термин .  Иако цената на тестот не е позната, се дознава дека треба да се платата уште најмалку  400 денари  за резултатот од тестот да биде на англиски јазик. Властите велат дека тестовите за ПЦР спроведени во  Македонија се меѓународно познати.

Shpërndaj me

Loading...