Парламентот на Летонија го усвои законот со кој се ратификува Протоколот за пристапување на нашата држава во НАТО.

Според информациите, се очекува следна земја којашто ќе го ратификува протоколот во својот парламент да биде Естонија.

Потсетуваме, Летонија е тринаесетта земја членка која даде зелено светло за пристапување на нашата држава во алијансата.

Shpërndaj me

Loading...