Канадската Влада до крајот на јули ја продолжи забраната за влегување во земјата за повеќето странци, како дел од напорите да се забави ширењето на коронавирусот.

Ограничувањето, што важи за сите, освен за канадските државјани и постојани жители, како и за државјаните на САД кои доаѓаат во Канада од животно важни причини, требаше да заврши синоќа, но е продолжено.

Влез во земјата, меѓутоа, е дозволен за оние кои имаат блиски членови на семејството кои се државјани на Канада или имаат постојан престој во Канада, како и членови на екипажите на авионите.

Shpërndaj me

Loading...