Унгарскиот кандидат за комесар за проширување, Оливер Вархели, на 14 ноември би требало да се најде на сослушување пред Надворешнополитичкиот одбор.

Од Европскиот парламент најавуваат дека на 14 ноември ќе се одржат три сослушувања на кандидати за комесар за ресорите: европски пазари, проширување и транспорт.

Како што е договорено, со секторот транспорт ќе управува комесар од Романија, со пазарите од Франција и со проширувањето комесар од Унгарија.

 

Shpërndaj me

Loading...