fbpx

Поранешниот претседател Иванов, со своите помилувања даде амнестија и навлезе во надлежностите на Собранието, вели во вечерашното издание на емисијата „Патот кон“ на Алсат, Бетијане Китев од владејачката СДСМ.

Како што коментира тој, Иванов тоа немал право да го стори и не го направил ниту еден него претходник.

„Правењето на паралели со други случаи не држи бидејќи ние немаме можност за споредба. Немате никогаш во македонската историја 107 помилувања за 56 луѓе, топтан“, вели Китев.

 

Shpërndaj me

Loading...