Неодамна магазинот Bright Side, спроведе истражување за тоа како се јаде во светот, односно колку може да се купи во различни земји за 20 долари (околу 1.000 денари).

Резултатите се интересени – во Моладвија можат да се купат 20-тина производи, а во Исланд само еден. Оставаме на вас да препознаете колку од наведените производи би можело да се купат кај нас за „илјадарче“…?!

Англија:

 1. Пилешко
 2. Млеко
 3. Леб
 4. Јаболка
 5. Компири
 6. Јајца
 7. Банани

Јапонија

 1. Пилешко
 2. Леб
 3. Јаболка

САД

 1. Компир
 2. Млеко
 3. Леб
 4. Пилешко

Обединетите Арапски Емирати

 1. Пилешко
 2. Јајца
 3. Ориз
 4. Кашкавал

Русија

 1. Леб
 2. Млеко
 3. Пилешко
 4. Кромид
 5. Свинско месо
 6. Јаболка
 7. Домати
 8. Ориз
 9. Јајца
 10. Компир
 11. Зелка

Казакхстан

 1. Млеко
 2. Леб
 3. Ориз
 4. Јајца
 5. Портоклаи
 6. Компири
 7. Јаболка
 8. Кашкавал
 9. Свинско месо
 10. Банани
 11. Пиво
 12. Пилешко

Швајцарија

 1. Леб
 2. Домати
 3. Јаболка
 4. Јајца
 5. Компир

Бразил

 1. Млеко
 2. Пилешко месо
 3. Свинско месо
 4. Компир
 5. Леб
 6. Јаболка
 7. Јајца
 8. Ориз

Франција

 1. Млеко
 2. Леб
 3. Јајца
 4. Пилешко

Исланд

 1. Пилешко

Нов Зеланд

 1. Млеко
 2. Леб
 3. Пилешко
 4. Компир
 5. Јајца

Израел

 1. Леб
 2. Млеко
 3. Пилешко
 4. Компир
 5. Јаболка
 6. Јајца

Хаити

 1. Јаболка
 2. Свинско месо

Моладавија

 1. Пилешко
 2. Ориз
 3. Свинско месо
 4. Вино
 5. Пиво
 6. Млеко
 7. Компир
 8. Портокали
 9. Кашкавал
 10. Јајца
 11. Банани
 12. Јаболка
 13. Домати
 14. Леб

Shpërndaj me

Loading...