fbpx

Универзитет во Торонто неверојатни 40 години испитуваше колку пати во неделата среќните парови водат љубов…

Што мислите вие? Резултатот може да ве изненади…

Кога ќе помислиме на парови кои имаат среќен однос, можеме да претпоставиме дека секојдневно водат љубов, но според истражувањата се чини дека наместо тоа повеќето од нив ноќта ја поминуваат во пижами.
Имено, Универзитетот во Торонто потрошил 40 години на ова истражување извршено на повеќе од 30 илијади америкаснки испитаници за да дојде до крајната статистика на ова прашање: дали среќните парови водат повеќе љубов или помалку од оние кои не се задоволни со врската.

Резултатот неочекувано открива дека среќните парови водат љубов само еднаш во неделата!
Иако, според проектот на истражување, повеќе секс значи повеќе среќа, очигледно е дека нивното задоволство не се намалува со само еден сексуален однос во неделата.

 

Shpërndaj me

Loading...