fbpx

Од Собранието соопштија дека конститутивната седница ќе се одржи на 4 август. Поради пандемијата, за прв пат седницата нема да се одржи во пленарната сала, туку во големата сала на Собранието, каде може да се  обезбедат условите што ги препорачуваат здравствените институции.

Во отсуство на услови, гласањето ќе биде рачно. Претставниците на медиумите кои сакаат да присуствуваат на седницата мора да бидат акредитирани најдоцна до 31.07.2020 година, притоа, како што се наведува, не е дозволено повеќе од двајца претставници од еден медиум.

Shpërndaj me

Loading...