Денеска се очекува средба на министрите за економија и за земјоделство, како и меѓу директорите на Агенцијата за храна и на Царинската управа, во врска со најавените блокади од страна на Косово за блокада на увозот од Македонија на мед и на компир.

Таквата закана од Приштина доаѓа откако македонските служби стопираа увоз на икра и на материјал за порибување од Косово поради непотполна документација за здравствената исправност на материјалот.

Shpërndaj me

Loading...