fbpx

Министерството за внатрешни работи ги ангажирал сите полициски капацитети за  изборниот процес. Во рамките на ова одделение, формиран е Централен оперативен штаб, додека во внатрешните сектори се формирани локални штабови. За полициските службеници обезбедена е и потребната опрема за заштита од пандемијата за време на изборниот процес.

Граѓаните кои аплицирале за лични документи, ќе можат да го подигнат истите до крајот на изборниот процес.

Полицијата вели дека купувањето гласови, притисокот на гласачите, семејното гласање и сликање на изборно  ливче се кривични дела и ќе се казнат со 3, 5  до 15 години затвор. Неофицијално се дознава дека изборниот процес ќе го обезбуваат над 6.000 полицајци.

Adrian Kerimi

Shpërndaj me

Loading...