Албанскиот претседател Илир Мета, по, како што го оценува, загрижувачкиот тренд на раст на заразени граѓани со Ковид-19, особено на бројот на почнати, во однос на периодот на појавување на пандемијата и карантинот, смета дека под итно е потребен сериозен, одговорен и транспарентен одраз.

„Потребна ни е конкретна долгорочна стратегија, не спорадична и медиумска, за да се соочиме и да го доведеме под контрола ширењето на оваа пандемија, која сериозно го загрозува здравјето и животот на граѓаните“, напиша Мета на Фејсбук.

 

Shpërndaj me

Loading...