ДУИ ветува исплата на сите лица кои не биле официјално ангажирани и на кој не му е платен придонесот. Кандидатот за премиер, Насер Зибери додаде дека со владата на ДУИ, секоја жена која немала ниту еден ден работен стаж ќе добие социјална пензија, додека лицата вработени под 35-годишна возраст ќе бидат ослободени од персонален данок.

„Како прв премиер Албанец, сакам да се уверам дека дури и оние кои никогаш немале службена работа, но придонеле подеднакво, па дури и повеќе од кој било од нас, да не се оставаат со празни раце“, рече Зибери

Shpërndaj me

Loading...