Пратениците ја изгласаа потребата од носење на измените на законите за минимална плата и за субвенционирање на придонесите. Сега дебатата помеѓу народните избраници за овие измени на законите се сели во матичните комисии. Според новите предлог-измени, минималецот се предлага да изнесува 14.500 денари, а субвенциите од државата за придонесите да бидат во согласност од зголемувањето на платите кои треба да се движи од 600 до 6.000 денари.

Shpërndaj me

Loading...