Новак Ѓоковиќ планира да одржи неколку турнири во Хрватска, Србија, БиХ и Црна Гора, но црногорската држава не дозволува влез за српскиот тенисер. Во Црна гора во моментов не дозволува влез на граѓани од Србија, а тоа може да биде проблем за Ѓоковиќ. Тенисерот дополнително ја провоцираше јавноста во Црна Гора, со поддршката што  ја даде на претставници на Српската православна црква во Црна Гора. Затоа. Турнирот во Црна Гора беше планирано да се одржи на 27 и 28 јуни.

Shpërndaj me

Loading...