fbpx

Британските биолози и еколози се пред вистински предизвик откако полицијата побара да ја објаснат мистериозната смрт на 225 птици пронајдени на пат на островот Енглеси во Велс. Според кажувањата на очевидците, мртвите тела на птиците се среќаваат само на патот, а ниту една од нив не е пронајдена на нивите покрај него.

Нејасно е што го предизвикало масовниот помор, а уште понејасно е зошто ниту една мртва птица не е пронајдена во околината.

Shpërndaj me

Loading...