fbpx

Бракот не се состои само од создавање деца, работа и водење љубов. Тоа мора е длабока поврзаност што партнерите ја создаваат во текот на заедничкиот живот.

Кога велиме традиција, сите помислуваме на обичаите и знаењто што нашите предци ни го пренеле.
Меѓутоа, секој од нас има своја семејна традиција која е неверојатно важна за сочувување на семејството.
На тој начин се создава вистинско богатство кое го цениме и кое потсвесно влијае на зацврстување на врската.

Тоа може да е чоколадна торта во облик на срце на секоја годишнина од бракот, гледање комедии во петок навечер или заедничко украсување на елката за Нова година. Заедничните моменти го прават живото посладок.

Истражувањата покажаа дека семејствата кои ја негуваат и вреднуваат ваквата традиција секогаш создаваат повеќе вакви моменти од оние кои тоа воопшто не го прават.
Дури и семејствата кои немаат деца, браковите кои негуваат вакви традиции се секогаш среќни.

Традиционалните моменти ни овозможуваат емоционално да се поврземе со партнерот, полесно да се соочиме со животните предизвици и промени и да создадеме топлина и чувство на сигурност и добри односи во семејството.

Секое човечко битие е желно за внимание. Без разлика на годините, во природата на човекот е да сака да дава и да му биде дадено. Изненадувањата во бракот може да создадат подлабока поврзаност, почитта и љубовта се нешто кое се чува и негува.
Правете го она за вашиот партнер  што сакате и тој да го прави за вас. Пред сѐ секогаш наоѓајте време за него.

Shpërndaj me

Loading...