fbpx

Организаторите на лондонскиот маратон решија дека во годинешното издание ќе се натпреваруваат само елитни атлетичари. Лондонскиот маратон ќе се одржи на 4 октомври и нема да им биде дозволено да учествуваат аматерски атлетичари поради страв од корона вирусот. Овој пат маратонците ќе трчаат околу стадионот „Сент Џeјмс“, а не на улиците во Лондон, како што беше случај во последните години. Организаторите веруваат дека во маратонот во Лондон 2020 година ќе учествуваат и Елиуд Кипчоге и Кенениса Бекеле.

Shpërndaj me

Loading...