Големото невреме проследено со град во текот на вчерашниот ден по 16 часот речиси целосно го уништи тутуновиот расад и насадениот дел на нивите во селото Заполжани, општина Долнени. Околу 220 жители на селото кои годишно произведуваат преку 220 тони тутун на 250 хектари,  сега се крајно загрижени, а штетите се огромни, речиси и до 100 отсто.

 

Shpërndaj me

Loading...