Милијардерите кои сакаат да го поминат летото изолирано за да избегнат ризик од инфекција со коронавирус, сега имаат неверојатно луксузна опција. Јахтата наречена „Летачката лисица“ има огромен базен, соби и ресторани на хотел со 5 ѕвезди, паркинг за хеликоптер, подморница и своја болница.

Бродот е долг 137 метри и може да смести до 34 гости, како и 54 лица, персонал потребен за да го задржи на работа. Јахтата изградена во Германија вреди  554 милиони евра, а текот на летните месеци се изнајмува за 3 милиони евра неделно, односно 20 илјади евра на час.

Shpërndaj me

Loading...