Владата денес, во рамките на 164-та седница, ќе го потврди предлог-буџетот за 2020 година и предлог-законот за негово извршување. Вицепремиерот Бујар Османи на својот фејсбук профил објави дека, меѓу другото, ќе бидат наменети средства за некои институции како што се:

Албанскиот театар во Скопје,

Театарот во Тетово,

Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје,

Реконструкција на браната на реката Шкумбин во Шипковица,

Агенцијата за јазици;

Болница во Кичево…

 

Shpërndaj me

Loading...