Веста за откажување на најважниот тениски турнир „Вимблдон 2020“, поради пандемијата со „Ковид 19“, го вознемири Роже Федерер, но не и организаторите на турнирот, кои по ова откажување, ќе ги добијат сума од 100 милиони евра. Лондонскиот турнир или „Олл Ингланд Клуб“ како што е поинаку познат, вклучил во полисата за осигурување уште од турнирот во 2003 година, по епидемијата „Сарс“ клаузула за откажување од природни причини и токму поради оваа клаузула организаторите ќе имаат корист од 100 милиони евра.

Shpërndaj me

Loading...