Во среда, а врз основа на препораките на Комисијата за заразни болести, Владата донесе одлука од 1 јули, ќе бидат отворени за сообраќај Меѓународниот аеродром Скопје и на Аеродромот „Св. Апостол Павле“ во Охрид.

Основните правила за работа на двата македонски аеродрома, меѓу другото, ќе бидат задолжително носење маска, редовна дезинфекција, мерење телесна температура на секој патник, пристигнување на патниците 3 часа пред полетувањето и редуцирано користење на чекалниците.

 

 

Shpërndaj me

Loading...