fbpx

Властите во Барселона решија повторно да ја отворат Оперската куќа, која е затворена повеќе од три месеци поради пандемиjaта со коронавирусот.

Како и да е, првиот концерт во овој театар ќе биде сосем необичен, бидејќи нема да се одржи за јавноста, туку за стотици цвеќиња. Опера на Пучини ќе биде изведена пред 2292 различни растенија онлајн на официјалната веб-страница. Потоа цвеќињата ќе бидат испратени до 2.292 членови на здравствениот персонал, придружени со сертификат за благодарност од уметникот за нивната работа за време на кризата со коронавирусот.

Shpërndaj me

Loading...