fbpx

Свеченоста за Оскарите следната година е одложена за два месеца, што е последниот голем познат настан одложен поради пандемијата на коронавирусот. 93-то доделување на Академијата требаше да се одржи на 28 февруари 2021 година, но сега е одложено за 25 април, бидејќи епидемијата ја прекина работата на голем број филмови кои требаше да бидат објавени до крајот на годината. Организаторите, исто така, го продолжија и рокот за квалификување, од 31 декември 2020 година до крајот на февруари идната година.

Shpërndaj me

Loading...