Пентагон денеска соопшти дека не е во можност на Претставничкиот дом да му ги издаде документите во врска со истрагата на претседателот Доналд Трамп, поради одредени „правни и практични прашања“.

Во документот кој го има на увид агенцијата Ројтерс, Пентагон наведува дека Претставничкиот дом нема резолуција со која би се одобрила истрага за претседателот, како и дека не може да ги направи документите за осум дена, колку што трае судскиот рок.

 

Shpërndaj me

Loading...