Американскиот бизнисмен и микрокомпјутерски пионер, Бил Гејтс е најбогатиот човек на светот. Најпознатиот стопанственик е конзистентен на врвот, секако воден од своите десет основни правила за успех и принципи во работата, а тие гласат вака:

1.Работете напорно

2.Бирајте добар тим

3.Бидете создавачи на својата иднина

4.Бидете енергични

5.Делувајте инспиративно на другите

6.Уживајте додека работите

7.Не пролонгирајте

8.Барајте совети од другите

9.Имајте смисла за хумор

10.Играјте карти

 

Shpërndaj me

Loading...