fbpx

Со смртта на 56 годишната жителка на Лабуништа, бројот на починати од коронавирусот во ова село се искачи на 16. Во исто време, во целиот струшки регион досега има 20 починати. 44 годишниот Беким Бајрамоски за кого смртта беше соопштена вчера, воедно е и првиот медиумски работник во земјава кој почина од коронавирусот, работејќи во локалната телевизија Спектра во Лабуништа.

„Заразен е во Лабуништа од средината, од околината. Според тие контакти кои ги имаме сè се тоа луѓе кои се семејно поврзани коишто биле на најразлични настани или не биле, тоа не е нашиот интерес…“, рече Сашо Точков-директор на Центар за јавно здравје Охрид.

Од Центарот за јавно здравје во Охрид додаваат дека и понатаму имаат проблеми со многу жители кои ги кријат симптомите или кои не кажуваат со кого контактирале. Поради тоа, бараат помош од полицијата.

Инаку во Струга во моментов има 12 активни случаи со Ковид 19, од кои еден е во Лабуништа. Дневно само во охридскиот Центар за јавно здравје се земаат по околу дваесеттина брисеви од граѓани.

Инаку во Струга засега има 12 активни случаи од Ковид 19, од кои еден е во Лабуништа.Дневно само во Охриддскиот центар за јавно здравје се земаат околу дваесеттина брисеви од граѓани.

Мики Трајковски

Shpërndaj me

Loading...