Неколку процедурални интервенции на почетокот на 135. седница, чијшто почеток беше закажан за денеска во 11 часот.

Прва за процедурална забелешка се јави Емилија Александрова од независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ, којашто имаше забелешка кон спикерот Џафери дека претставник од нивната партија не бил повикан на координациите кај претседателот на Собранието, а по неа следуваа меѓусебни обвинувања на пратеници од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, околу тоа кој ги одолговлекувал седниците за носење на законите.

Shpërndaj me

Loading...