Украинската владејачка парламентарна коалиција се распадна откако од владата се повлече партијата Народен Фронт на Максим Бурбак.

Народен Фронт е втора по големина партија во Парламентот, а нејзиното повлекување е на три дена од инаугурацијата на новиот претседател Володимир Зеленски. Согласно Уставот, Парламентот сега има рок од 30 дена да формира ново владино мнозинство.

Shpërndaj me

Loading...