fbpx

Вредноста на американскиот долар денеска забележа раст од двогодишниот минимум откако инвеститорите ја намалија продажбата на американската валута пред состаноот на Федералните резерви и во исчекување на завршување на политичката дебата во Конгресот на САД за следниот пакет фискални мерки за поддршка на економијата.

Доларскиот индекс денеска порасна за 93,492 поени на 93,918. Но, индексот забележа загуба од 3,6 проценти во јули и ако во следните денови не оствари значителен пораст тоа ќе биде најлош месечен резултат во изминатите 10 години.

 

Shpërndaj me

Loading...