fbpx

За прв пат од појавата на корона кризата се забележува раст на приходите во државната каса. Министерството за финансии преку соопштение информираа дека во јули приходите бележат раст од 1,4% во однос на лани. Ова се должи во најголем дел на растот на придонесите како и на повеќе видови даноци. Според соопштенито и расходната страна бележи раст од 11,6% на годишно ниво, а оправданоста на ваквото зголемување се должи на превземените мерки во борба со пандемијата.

 

Shpërndaj me

Loading...