fbpx

Развиените индустриски земји од Групата 20 денеска ќе одржат итен самит преку видео линк на кој ќе разговараат за глобалниот одговор на кризата со пандемијата на коронавирус. Повеќе од една третина од светското население е во своевиден карантин, а владите се борат да ги намалат социјалните и економските проблеми што произлегуваат од мерките за спречување на ширењето на пандемијата.

 

Shpërndaj me

Loading...