fbpx

Д-р Немања Радојевиќ денеска поднесе оставка од членството во кризниот медицински персонал формиран од Црногорското национално координативно тело за инфективни болести (НКТ).

Тој рече дека оставка поднел и шефот на Штабот, проф. д-р Ранко Лазовиќ.

– Веќе неколку месеци сме сведоци на предизборни и постизборни настани. Тешко е да не се најде аналогија со Иво Андриќ за чума и колера кога рече дека болестите се менуваат, а однесувањето не. Целта е здравјето на луѓето. Поднесов оставка на седницата на кризниот медицински штаб, која заврши пред еден час, рече Радојевиќ.

Кризниот медицински штаб беше формиран од НКТ на 25 март, со цел да ги преземе сите активности потребни за продолжување на успешното соочување на Црна Гора со пандемијата на коронавирус и управувањето со целиот црногорски здравствен систем во наредниот период.

 

Shpërndaj me

Loading...