fbpx

Едвард Сноуден, поранешен член на американската Агенција за национална безбедност, (НСА) се согласи да ги предаде приходите од продажбата на неговата книга на американската влада.

Сноуден, кого го бараат во САД за откривање на најдоверливите податоци на американските тајни служби, се согласи на владата да и предаде дури пет милиони долари.

Тој во 2013 година го шокираше светот кога на човештвото му откри дека американската Влада тајно собира податоци од секој телефонски повик, порака и е-пошта.

Сноуден во последните неколку години се наоѓа во Русија.

 

Shpërndaj me

Loading...