Новиот Закон за јавно обвинителство од вчера стапи на сила, со што и официјално згасна Специјалното јавно обвинителство.

Државниот јавен обвинител Љубомир Јовески во интервју за МИА уверува дека Јавното обвинителство е подготвено и со целосна посветеност и залагање ќе пристапи кон примената на одредбите од новиот Закон за јавно обвинителство кој, како што посочува, содржи добра основа за современо јавно обвинителство. Предметите на Специјалното јавно обвинителство, вели Јовески, ги презема Јавното обвинителство и постапките продолжувааат со цел сторителите на кривични дела да ја добијат заслужената казна.

 

Shpërndaj me

Loading...