fbpx

Американскиот претседател Доналд Трамп предложи измени на Законот за националната политика во заштитата на животната средина со што ќе се намали федералниот надѕор на животната средина. Тоа, како што е образложено, ќе придонесе за забрзување на процесот за одобрување на големи проекти како гасоводи и други објекти кои ќе добијат големи финансиски средства од федералната валда. Трамп изјави дека САД не можат да се натпреваруваат на пазарот ако бирократскиот систем „ја кочи изградбата на она што ни е потребно“. Овој закон беше донесен во 1970 година.

Shpërndaj me

Loading...