fbpx

Членовите на Уставниот суд денеска разговараа за иницијативата, за оценување на уставноста на член 353 став 5, од Кривичниот законик, во врска со застареноста на случаите или намалувањето на казната, во случаи што вклучуваат злоупотреба на службената должност. За иницијативата на адвокатот Еленко Миланов, кој  брани неколку поранешни функционери во случаи на СЈО, Уставниот суд се очекува да донесе одлука на следната седница. Претседателот, Сали Мурати изјави дека поради интересот на јавноста, за оваа иницијатива ќе има сериозна дебата, и ќе бидат земени предвид ставовите на секој член на Судот.

Shpërndaj me

Loading...