Во последните 24 часа регистрирани се 26 нови случаи на заболени од Ковид-19. Од нив 25 се од рутински тестови, а 1 е од скрининг. Резултатот е добиен по изработени 622 тестови.

Распоредено по градови:

Скопје – 14
Штип – 4
Куманово – 2
Тетово  2
Прилеп – 1
Струга – 1
Велес – 1
Скрининг – 1

Истовремено, 17 пациенти се излекувани, а регистрирани се 3 смртни случаи.

Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 2041.

Излекувани се 1470, а починале 116 пациенти.

Shpërndaj me

Loading...