fbpx

Факултетот за бизнис и економија, заедно со факултетот за технолошки науки при Универзитетот на Југоисточна Европа ја започнаа четвртата меѓународна конеренција на тема Ковид-19. На конференција свои излагања имаа министрите за финансии и економија, Фатмир Бесими и Крешник Бектеши. Целта на конференцијата е давање на конкретни сугестии и предлози со цел надминување на економската криза предивикана од корона вирусот.

„Денеска и утре во рамки на УЕЈЛ, двата главни факултети, за бизнис и за економија во соработка со факултетот за технолошки науки и инфоматична технологија ја организираат четвртата меѓународна  конференција со актуелна тема, влијанието на пандемијата со коронавирусот во економија, алтернативните  решенија, можностите  со анализи и научни анализи да  се потрудиме да  дадеме наш придонес за да им дадеме конкретни сугестии на политиката за дизајнирањето на економските политики“, изјави Абдулменов Беџети- Ректор на Универзитетот на Југоисточна Европа

 

 

 

 

 

 

Shpërndaj me

Loading...